Uphill Водно 28.03.2021 – резултати

By |2021-03-30T08:30:40+01:00March 29th, 2021|

Резултати од одржаниот натпревар во планински велосипедизам во организација на ВК Енерџи од Скопје и Велосипедската федерација на Македонија. Од пријавени 57 натпреварувачи, натпреварот го стартуваа и завршија 47. Велосипедскиот клуб Енерџи оствари одличен пласман [...]

UPHILL ВОДНО 2021

By |2021-03-23T09:34:25+01:00March 23rd, 2021|

Во организација на Велосипедскиот Клуб Енерџи од Скопје и Велосипедската Федерација на Северна Македонија на 28.03.2021 со почеток во 15 часот ќе се одржи првиот натпревар за ранг листата во планински велосипедизам за 2021 година. [...]

Енерџи пренесува: ШТО Е ФУНКЦИОНАЛЕН ПРАГ НА МОЌНОСТ (FTP)?

By |2021-03-19T21:13:59+01:00March 19th, 2021|

Што е тоа FTP, или кој коефициент значи добар FTP, како се тестира и подобрува...Прашања кои циркулираат во круговите помеѓу вљубениците во велосипедизмот и одговори кои се фундаментот во креирањето на тренинг програмите на професионалците [...]

Енерџи пренесува: 4 ISLANDS – УНИКАТНА ТРКА ВО СВЕТОТ НА МТБ

By |2021-03-06T09:46:39+01:00March 5th, 2021|

Оваа година од 20ти до 24ти април се случува најновото издание на предизвикот наречен ,,4 Islands" - рангирана меѓу првите пет XCO етапни трки во светот. Местото е Р.Хрватска, етапите се Крк, Раб, Црес и [...]

Енерџи пренесува: КАКО ДА ПРЕЖИВЕЕТЕ 24 ЧАСОВНА ВЕЛОСИПЕДСКА ТРКА

By |2021-03-05T21:32:51+01:00February 21st, 2021|

24 часовните трки значат интензитет и замор. Постои научна заднина зад натпреварите кои се карактеризираат како трки на издржливост. Да се одберат вистинските нутритивни производи, да се остане хидриран и да се пребродат искушителните искачувања [...]

Енерџи пренесува: 4 МИТОВИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ 50+

By |2021-02-11T21:56:31+01:00February 11th, 2021|

Од  Chris Carmichael, основач и главен тренер на CTS Честопати слушам како велосипедистите сениори навлегуваат и веруваат во митови поврзани со нивниот тренинг. И тоа ги враќа назад. Во некои случаи, не заради тоа што [...]

Енерџи пренесува: 13 ИНСПИРАТИВНИ ПРИЧИНИ ЗА ЖИВОТ НА ВЕЛОСИПЕД

By |2021-02-05T09:58:20+01:00February 4th, 2021|

Бистри мисли од ,,точкаџиите“ од секој крај на Земјата. Нивните зборови поттикнуваат велосипедот да стане сечиј избор...   ☻,,За мене не е важно дали врне дожд или грее сонце. Се’ додека возам велосипед, јас знам [...]

Енерџи пренесува: КНИГАТА НА ЛЕГЕНДИТЕ ВО ИСЧЕКУВАЊЕ НА НОВИТЕ ХЕРОИ

By |2021-02-02T09:12:44+01:00January 28th, 2021|

8 денови и 655 километри. 15550 метри вертикално искачување со предизвикувачки планински двојни и карпести козји патеки. Песочни премини помеѓу фарми и насади, но и френетични спустови низ планиниските масиви. Тоа е ликот на легендарната [...]

Енерџи пренесува: ТАИНСТВЕНА ,,GIRO D’ITALIA” 2021

By |2021-01-28T18:24:49+01:00January 24th, 2021|

Рутата за 2021та година на фамозниот ,,Giro D’Italia”  ќе биде претставена на 4ти Февруари, а Торино се очекува да биде домаќин на годинешното ,,il Grande Partenza”. Трката започнува со хронометар на 8ми Мај по што [...]

Енерџи пренесува: ПАНДЕМИЈА И ЕВРОПСКА ВЕЛО РЕВОЛУЦИЈА

By |2021-02-02T09:01:24+01:00January 21st, 2021|

Од Букурешт до Брисел, од Лисабон до Лион, Ковид 19 беше тригер за огромна инвестиција во велосипедизмот низ Европа. Повеќе од 1 билион евра се потрошени за изградба на вело инфраструктура и 2300 километри нови [...]

Load More Posts
Go to Top